LOS COAST – SAMSARA

Er is alweer een nieuwe naam opgedoken van een uit Austin, Texas afkomstige muziekformatie: ‘Los Coast’ is een band die zich heeft toegelegd op het spelen van pop- en soulmuziek die in hun nummers vermengd wordt met hedendaagse R&B. Hoe dat allemaal klinkt kunnen we nu zelf beluisteren op hun debuutalbum “Samsara”.

‘Los Coast’ is een groep die werd opgericht door leadzanger-gitarist Trey Privott en de vooral op gitaar en keyboards spelende multi-instrumentalist John Courtney. Andere bandleden zijn bassiste Megan Hartman, pianiste Natalie Wright en drummer Damien Llanes. In de nummers die voor het album “Samsara” werden opgenomen krijgen we een gevarieerde mix te horen van aanstekelijke hooks, energieke funky grooves en ironische en grappige songteksten.

Van de twaalf tracks op dit album onthouden wij vooral de twee op bijgaande video’s gepresenteerde songs, zijnde de poppy single “Monsters” en het live gebrachte “The Morning Light”. Verder kunnen we ook genieten van het funky nummer “Simplify”, de R&B-ballad “Graves”, het geheel instrumentale “Cymatics” en het van een ‘tongue-in-cheek’-songtekst voorziene rapnummer “(Everything But) The Kitchen Sink”.

De soulinvloeden in de sound van ‘Los Coast’ zijn geïnspireerd op Sam Cooke en Otis Redding, twee sixties-soulidolen van frontman Trey Privott. Dat is o.a. te horen in de nummers “The Morning Weight”, “Testify” en soulrocksong “Masquerade”. Ook de aan de ‘Motown’-rocksound herinnerende “Battles” is een aanstekelijk nummer dat u niet van de dansvloer zal kunnen houden. Voor de albumafsluiter neemt ‘Los Coast’ ons met de folkballad “Chesapeake” nog even mee in een eerder op deze plaat nog niet gefrequenteerd muziekgenre. Dit is alvast een heel interessante groep waarvan we hun toekomstige exploten zeker nauwlettend in de gaten zullen gaan houden.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: New West Records
distr.: PIAS

video